Agenda activiteiten

Onderstaand overzicht betreft alleen de data van opleidingen, trainingen, workshops/retraites met open inschrijving.
Daarnaast vinden op het centrum tal van andere opleidingen, cursussen etc. plaats.
Op zoek naar geschikte ruimte en wil je weten of de door jou gewenste data beschikbaar zijn?

Neem dan contact met ons op.

22-23 juli 2017

Masterclass Beeldhouwen

Jan van der Laan

In deze inspirerende masterclass leer je hoe je je creativiteit en expressie verder kunt ontwikkelen. Je maakt kennis met fascinerende vormconcepten uit de abstracte beeldhouwkunst. Je verdiept en verbreedt je ruimtelijk inzicht en beeldhouwtechniek en het gebruik van verschillende materialen.
Je werkt aan een meegenomen bestaand werkstuk of begint ter plekke met de opzet van een nieuw beeld.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu     of bel 06-22121417 (Jan).
 

3-6 augustus 2017

Ruimte voor jezelf (beeldhouw zomerretraite)

Jan van der Laan & Irene van der Laan

De retraite nodigt je uit om je eigen grenzen te onderzoeken en inspireert je om verder te reiken tot in de vrijheid. We onderzoeken hoe je meer ruimte voor jezelf kunt creëren en wat hiervan de betekenis is. Met het beeldhouwen richten we ons op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk. Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan in deze retraite hand in hand.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu     of bel 06-22121417 (Jan).
 

11-18 augustus 2017
18-25 augustus 2017

Yoga Health Week - paleo style

Jojamis-Yogavakanties

Kom opladen, ontspannen en fitter worden in de stilte van de Achterhoek. Kom weer thuis met een glimlach. In deze week staan jouw gezondheid en geluk centraal. We gaan een week lang optimaal vitaal leven. Je leert op welke manier jij je fitter gaat voelen, waar jij gezonder van wordt en waarvan jij oplaadt. Terwijl je dit in de praktijk brengt geniet je van de natuur, de buitenlucht en de gezelligheid van de groep.
 
Meer info: www.jojamis-yogavakantie.nl.
 

22-24 september 2017

Inspiratieweekend (voor vrouwen)

Maria Oldenhof & Frowa Schuitemaker

Aan het begin van de herfst aan de slag, in alle rust en met aandacht, voor meer energie.
Waar gaat het om? Om jou:
Handig leren omgaan met jouw energie – “breintools” – samen eten – rust – ontspannen zien – kampvuur – oplossingsgericht denken – positiever brein. Ontdek (opnieuw) hoe ons kijken ons leven beïnvloedt, hoe je jouw energie kunt bewaken en welke rol ons brein speelt op ons functioneren. Ga juist wanneer de dagen weer korter worden er even helemaal tussenuit. Dat geeft ruimte om tijdens de donkere dagen energiek te blijven!
Onthaasten in de natuur, op een plek die inspiratie biedt en rust geeft. Hier heb je de tijd om te voelen hoe het écht met je gaat. Zakelijk en/of privé. Wees welkom!
 
Meer info: www.anderskijkenandersvoelen.nl
 

18-22 oktober 2017

(Over-)leven mét kanker

Hentje Metz (en Theo Bakker)

Er is kanker bij u geconstateerd en plotseling staat uw leven op z’n kop. Ongeloof, angst en verdriet hebben zich meester van u gemaakt en doen u tussen hoop en vrees bewegen. Kanker heeft u niet alleen fysiek geraakt, maar ook diep vanbinnen.
 
Deze Intensive nodigt u uit om te bezinnen, inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en opluchting en aanvaarding, rust en stabiliteit te ervaren, zodat u vertrouwen in uzelf en uw lijf (her)vindt en uw energie op uw herstel kunt richten. Het landschap van Centrum Athanor geeft u tijdens deze vier dagen ook letterlijk ruimte voor rust en verstilling.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

2-5 november 2017

Leven ná kanker

Hentje Metz (en Theo Bakker)

Na maanden van overleven hoort u dat de prognose van kanker goed is. Zekerheid is er niet, de controles blijven, maar er is weer toekomst. U mag weer gaan leven. Maar hoe doet u dit? U leven is op z’n kop gezet, alle zekerheden lijken te zijn verdwenen en uw emotionele herstel lijkt ver weg.
 
In deze Intensive leert u betekenis te geven aan uw ziekte (proces), onderdrukte gevoelens en emoties alsnog te doorvoelen en verlies van uw gezondheid te (ver)dragen, zodat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling ervaart en de draad van het leven kunt oppakken. Het landschap van Centrum Athanor biedt u tijdens deze vier dagen ruimte en rust om heling te vinden.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

19-22 november 2017

Brei-retraite

Yarnz (Michèle Tewes)

Een najaars 4-daagse voor zowel beginners als gevorderden. In alle rust werken aan iets nieuws of verder gaan met wat onderhanden is. Ervaringen uitwisselen, nieuwe dingen leren, problemen oplossen. In een ontspannen sfeer onder professionele begeleiding. Waar nodig of gewenst worden korte workshops gegeven.
Volledig verzorgd, dus alle ruimte voor jezelf.
Informatie volgt binnenkort.  
Meer info: www.yarnz.nl of bel 06 823 423 37

29 november-2 december 2017

Voluit leven

Hentje Metz (en Theo Bakker)

U heeft de ziekte kanker overwonnen en bent helemaal “schoon”. Alles is achter de rug. U verlangt ernaar om het leven verder vorm te geven. Maar de man of vrouw die u ooit was, is zijn of haar fundament kwijt. U doet uw best om innerlijke kalmte en rust de boventoon te laten voeren, maar diep vanbinnen is er onrust.
 
Deze Intensive nodigt u uit om te onderzoeken waar uw levensenergie stroomt en wat u tegenhoudt of afremt om te zijn wie u ten diepste bent en om voluit te leven. Zodat u vanuit innerlijke kracht en gegrond zelfvertrouwen ruimte voelt om het leven te leiden dat u verlangt. In het inspirerende landschap van Centrum Athanor verbindt u tijdens deze vier dagen binnen (dat wat u vanbinnen voelt) en buiten (dat wat u naar buiten toe uit) letterlijk.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

28-30 december 2017

Winter3daagse

CvZ

Informatie volgt.  
Zie ook: www.zelfbezinning.nl
 

WAAR HET VUUR BRANDT