Agenda activiteiten

Onderstaand overzicht betreft alleen de data van opleidingen, trainingen, workshops/retraites met open inschrijving.
Daarnaast vinden op het centrum tal van andere opleidingen, cursussen etc. plaats.
Op zoek naar geschikte ruimte en wil je weten of de door jou gewenste data beschikbaar zijn?

Neem dan contact met ons op.

26-29 januari 2019

Handwerk retraite

Yarnz (Michèle Tewes en Joos Holster)

Het is fijn om in stilte te kunnen handwerken. Het is ook heel leuk om je inspiratie en ervaring te delen met anderen. Dit komt ideaal samen in deze handwerk retraite.
Voor alle liefhebbers van textiele handwerken, beginner of gevorderd.
Volledig verzorgd, dus alle ruimte voor jezelf.
 
Niets moet, alles mag
Tijdens deze 4 daagse handwerk retraite kan je helemaal je eigen tempo volgen. Wil je aansluiten bij een workshop? Gewoon aanschuiven. Ga je liever je eigen gang? Ook prima.
De deelnemers zijn allemaal handwerk liefhebbers, dus er is volop inspiratie en ervaring aanwezig, voor wie het leuk vindt om samen te delen en te leren.
Maar… creativiteit moet vrij zijn… dus volg je eigen tempo. Niets moet, alles mag. De enige vaste momenten zijn de maaltijden, die we samen gebruiken.
 
Tijd voor jezelf in een inspirerende, comfortabele locatie waar van je alle gemakken voorzien bent. Je eten wordt voor je gekookt en de koffie & thee staan altijd binnen handbereik. Lekker handwerken, ervaringen uitwisselen, tussendoor een heerlijke wandeling, of juist knus wegdromen bij een haardvuurtje… het kan allemaal.
 
Informatie en aanmelden: www.yarnz.nl of bel 06 823 423 37
 

12-13 februari 2019

Stress-les(s) (2-daagse training)

Irene Niessink en Lisette Steentjes

Verlang jij ernaar om te leven vanuit ontspanning, vertrouwen en verbinding?
Om het leven te leven in plaats van te overleven? Om niet langer ten prooi te vallen aan allerlei stressmomenten? Heel veel mensen denken bij het woordje stress meteen aan burn-out. Maar stress omvat veel meer.
 
In de training Stress-less leren deelnemers om de stressrespons te stoppen. Het is een traject van zes weken dat begint met een intensieve tweedaagse. In die tweedaagse krijg je inzicht wanneer bij jou de stressrespons aanslaat en welke gevolgen dat voor jou heeft. Je krijgt allerlei technieken en handvatten aangereikt om de stressrespons te stoppen en we passen het direct toe. Je zal dan ook onmiddellijk verandering bemerken. Natuurlijk ben je niet meteen hersteld; het is niet voor niets een training. Maar doordat je meteen merkt dat je invloed kunt uitoefenen krijg je een innerlijke drive om het toe te gaan passen.
Na die twee dagen weet je precies wat je moet doen om rust in je systeem te krijgen. In de zes weken erna krijg je wekelijks opvolging via de mail zodat je de technieken blijft toepassen en steeds meer effect zal merken. Aan het eind van die zes weken sluiten we af met een telefonisch coachgesprek waarin geëvalueerd en besproken wordt of er nog iets nodig is.
 
Ervaring van Metke, 49 jaar:
Mijn klachten begonnen in 2013. Moe, vele spierklachten, slecht slapen, niet meer werken. Na een aantal maanden kreeg ik de diagnose ME/CVS. Na van alles proberen volgde ik in 2015 een training bij o.a. Irene die mij leerde de stress respons te stoppen en mezelf daardoor in balans te kunnen houden. Voor mij is 't vooral van Overleven, naar Leven gegaan. Ik leerde mijn ware ik kennen zeg ik wel eens en dat is een prachtig kado. We zijn nu eind 2018. Ik ben nooit meer langer dan een dagje ziek geweest, ik pas de geleerde theorie in een handomdraai toe en weet wat te doen bij stressvolle situaties. Ik kan het iedereen aanraden, ook zonder dat je klachten hebt is het een prachtig Geschenk aan jezelf.

 
Info: kijk op de website of bel Irene of bel Lisette
 
Aanmelden: email Irene of email Lisette.
 

25 februari- 1 maart 2019

Yoga & Stem

Aimée Doudart de la Grée & Wies Raanhuis

Adem in en adem uit...
Zowel stem als yoga zijn voor ons lichaam van belang om het leven in beweging te zetten en te laten bruisen. Yoga en stem zijn een ijzersterke combinatie omdat beide kracht verbinden met zachtheid, wilskracht met overgave en ruimte geven aan alles wat ontroert, emotioneert en raakt.
 
Geen of weinig ervaring met yoga of zingen? Deze midweek is er voor iedereen die zich wil opladen en ontspannen. Yoga en stem zijn onze reisgenoten terwijl we bewegen van Hier naar Nu.
 
Meer informatie in de flyer.
Info en aanmelden bij Aimée Doudart de la Grée tel. 053-476 10 62
of bij Wies Raanhuis 075-617 89 80.
 

10-14 april 2019

Retraite Lochem

Eldiet de Groot-Toepoel | Centrum voor Healing en Meditatie

Retraite betekent letterlijk 'terugtrekken uit het dagelijks leven'. We maken tijdens deze dagen gebruik van een dagritme, meditatie, bidden, healing-meditatie, inquiry, muziek, en beweging.
Voor mensen met meditatie ervaring.
 
Diepgaand contact met je Zelf binnen een groep is heerlijk en opent naar eenvoud en diepte. Het helpt je de verbinding met jezelf en het leven te verdiepen. In deze veilige en hartelijke omgeving kan je gaan ervaren hoe we verbonden zijn met alles en iedereen. De Liefde die gaat stromen maakt ons sterker en opent naar nieuwe stappen in ons dagelijks leven.
 
Begeleider: Eldiet de Groot-Toepoel (1962) meditatieleraar, healer, GZ-psycholoog en andragoloog. In haar werk maakt Eldiet gebruik van zowel reguliere als spirituele inzichten en methoden. Werkt in haar centrum sinds 1990 en begeleid al vele jaren retraites in binnen en buitenland. Opgeleid door Bob Moore in Denemarken..  
Info en aanmelden: flyer
 

17-18 april 2019

De inspiratie van Hildegard von Bingen

Workshop voor vrouwen door Aimée Doudart de la Grée

In de laatste week van de passietijd kun je op Centrum Athanor twee dagen lang liederen zingen van Hildegard von Bingen, een wijze en spirituele vrouw uit de 13e eeuw. Zij was componist, schrijver, genezer en onderzoeker, en gaf leiding aan een klooster. Geen wonder dat deze vrouw in onze tijd vele vrouwen én mannen intrigeert en inspireert.
 
Hildegard werd gedreven door een groot innerlijk vuur en zij vervulde haar levensopdracht met grote passie. Ze had een diepe verbinding met het Licht, zoals zij het noemde, dat zij zag als de oerkracht van het bestaan, als het wezen van de schepping.
In de workshop wordt zingen afgewisseld met een enkel schrijfmoment, een wandeling of een korte meditatie. Maar ook zijn er rust- en genietmomenten in o.a. de natuuromgeven ruimte rondom de workshopruimte.
 
De tweedaagse workshop is voor elke vrouw die graag de muziek van Hildegard von Bingen wil zingen. De liederen zijn zo veel mogelijk aangepast aan de vrouwelijke stemomvang en zijn eenstemmig. Een enkele wordt zo nodig gezongen met een tweede stem. Het aanleren van de liederen gaat heel geleidelijk. Daarom is zangervaring geen vereiste, maar wel meegenomen!
 
Meer informatie in de flyer.
Aanmelden bij Aimée: tel. 06 455 322 72 of email
 

20 april - 3 mei 2019

Retraite “verbinding en verbeelding”,
Beeldhouwen in hout en Kung Fu flow

Aleid Bouten en Anna Hakvoort

In deze 5 daagse retraite starten we vanuit aandacht voor verbinding. Verbinding met jezelf, je hoofd, hart en handen. En verbinding met het hout om zo tot het proces van verbeelden te komen.
 
Het beeldhouwen in hout wordt begeleid door Anna Hakvoort.
Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken, te voelen, de vorm en je intuïtie te volgen. Het proces is daarbij net zo belangrijk als het resultaat. Je kunt het werken met hout zien als een ontdekkingsreis waarbij al spelende met het materiaal jouw eigen vorm ontstaat.
Anna Hakvoort is beeldhouwer en geeft al meer dan 12 jaar cursussen beeldhouwen in haar eigen werkplaats en op locatie in binnen- en buitenland.
 
Kung Fu flow wordt begeleid door Aleid Bouten.
Om met aandacht te kunnen werken is het fijn om in je eigen stilte te komen. Dit doen we door elke ochtend te beginnen met Kung Fu flow, mindfulness in beweging. Centraal in deze oefeningen staan aandacht, ademhaling en beweging.
De bewegingen zijn vloeiend als water en hebben de vitaliserende energie van vuur. Het creëert flow zodat je volledig kunt opgaan in het hier en nu.
Aleid Bouten is trainer en coach vitaliteit en veerkracht. Zij beoefent meer dan 30 jaar Poekoelan Kung Fu.
 
Meer informatie op de website van Anna.
Aanmelden bij Anna: tel. 06 313 646 00 of email
Aanmelden bij Aleid: tel. 06 192 180 13 of email
 

3-8 mei 2019

Coming Into Your Own, Leiderschapsretraite voor Vrouwen

Daniëlle Doeve & Cécile Masson

Coming Into Your Own (CIYO) is een persoonlijk en professioneel leiderschapsprogramma voor vrouwen.
De retraite biedt de gelegenheid tot herbronnen, reflectie en herijking en helpt je om opnieuw focus te bepalen voor het volgende hoofdstuk in je carrière of leven. Dit in een krachtige cirkel samen met andere vrouwen die het verlangen hebben om hun volle potentieel te ontdekken en daarmee het verschil te maken.
 
“The future of leadership will be more feminine, conscious, and collective.”
Otto Scharmer – auteur van het boek 'Theory U'
 
Stel je jezelf een of meer van onderstaande vragen?
Dan is Coming Into Your Own voor jou!
 
* Ik sta op een tweesprong wat nu?
* Ik overweeg nieuwe wegen in te slaan in mijn professionele of persoonlijke leven. Durf ik mijn intuïtie te volgen?
* Hoe blijf ik trouw aan mijn waarden en mijn persoonlijke stijl van leidinggeven?
* Ik heb behoefte aan een time-out. Wat is er nodig om meer rust en balans voor mezelf te creëren?
* Er is meer dan alleen het rationele denken, hoe vertaal ik wat ik voel in heldere taal?
* Hoe kan ik het rolmodel zijn dat andere vrouwen verdienen?
* Hoe vind ik meer bezieling en meer energie in mijn leven?
 
Je bent van harte welkom op deze transformerende reis!
 
Meer info: www.hartskracht.nl of   bel Daniëlle (06 397 199 92)
 

15-18 juli 2019

Zomer4daagse

CvZ

Informatie volgt.
Zie: www.zelfbezinning.nl.
 

27-28 juli 2019

Masterclass Beeldhouwen

Jan van der Laan

Inspirerende masterclass voor verbreding en verdieping van je beeldhouwskills.
In deze tweedaagse masterclass beeldhouwen leer je hoe je je creativiteit en expressie verder kunt ontwikkelen. Je maakt kennis met fascinerende vormconcepten uit de abstracte beeldhouwkunst. Je verdiept en verbreedt je ruimtelijk inzicht en beeldhouwtechniek en het gebruik van verschillende materialen. We behandelen de theorie.
Je werkt aan een meegenomen bestaand werkstuk. Of begint ter plekke met de opzet van een nieuw beeld. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van beeldhouwer Jan van der Laan. (Enige) ervaring met beeldhouwen strekt tot aanbeveling.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

28 juli - 2 augustus 2018

Zomer Retraite Zijnsoriëntatie

Ivo vd Heuvel & Yvonne Blonk | Centrum Zijnsoriëntatie

Deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van vakantie, training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.
 
Er zijn perioden waarin je met de groep samen bent, samen training hebt, samen lichaamswerk (een specifiek soort zijnsgeoriënteerde yoga) doet, samen in stilte wandelt maar er is ook best veel tijd dat je alleen met jezelf bent en er helemaal voor jezelf kunt zijn. Zo wordt het nuttige en het aangename in een vakantieachtige, ontspannen sfeer met elkaar verenigd in deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie. Ook door het aangeboden (vegetarisch en biologisch) eten geeft je het gevoel van een heel gezonde week die behalve goed is voor je ziel ook nog heel goed is voor je lichaam.
 
Info en aanmelden: www.centrumzijnsorientatie.nl.
 

8-11 augustus 2019

Ruimte voor jezelf (beeldhouw zomerretraite)

Jan van der Laan & Irene van der Laan

Inspirerende beeldhouwretraite waarin je ook jezelf ontmoet.
In deze retraite onderzoek je hoe je meer innerlijke ruimte voor jezelf en kunt creëren. Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk. Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.
Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

17-21 november 2019

Retraite Levensvreugde

Judith van der Leij-Alblas

Hoe heerlijk zou het zijn om eind van het jaar, als de dagen al wat korter zijn en de decembermaand voor de deur staat, tijd en ruimte te maken om stil te staan bij een Vreugdevoller leven?
Ruimte om te voelen hoe het met je gaat en wat belangrijk voor jou is. Ruimte om iets te leren over het onderscheid tussen je pijn en emoties en jouw kwaliteiten. De dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn. De betekenis van jouw leven.
Even een dag of 5 naar een mooie plek in de buurt van Lochem. Waar je drie heerlijke maaltijden per dag, onbeperkt vers fruit , koffie en thee tot je beschikking hebt. En vooral alle tijd en ruimte om je dieper met jezelf te verbinden.
 
Hoe heerlijk is dat?
 
Meer informatie in de flyer.
Judith is te bereiken op 0543 565 474 of via email
.  

WAAR HET VUUR BRANDT