Agenda activiteiten

Onderstaand overzicht betreft alleen de data van opleidingen, trainingen, workshops/retraites met open inschrijving.
Daarnaast vinden op het centrum tal van andere opleidingen, cursussen etc. plaats.
Op zoek naar geschikte ruimte en wil je weten of de door jou gewenste data beschikbaar zijn?

Neem dan contact met ons op.

8-10 juni 2019

Yoga Retraite

Pernille Christensen

Op zoek naar zachtheid, innerlijke stilte en “proprioceptie” (sensorische waarneming binnen het lichaam) verdiepen wij ons - gedurende 48 uur - in alle aspecten van yoga - inclusief periodes van stilte (Mauna) en meditatie.
Geniet van de mooie natuur van de Achterhoek en laad je batterijen op met meditatie, yoga, mantra zingen, wandelen en gezond eten.
 
Info en aanmelden: zie de website of Pernille - 06 1888 1517
 

16 juni 2019

Zomerviering (voor vrouwen)

Rosa Verlaan | Adisa

Midzomer is in aantocht, de zon staat hoog aan de hemel, de natuur zindert van leven… en ook in ons bruist de levensenergie …
We gaan deze dag het leven vieren met dans en zang geïnspireerd op traditionele Italiaanse volksmuziek (Tarantella). De Tarantella maakt ons innerlijk vuur vrij om in het volle licht te staan.
 
Info en aanmelden: zie de flyer.
 

7 juli 2019

Spelmeditatiedag

Carole van Ruitenbeek

Theatercursus: een spelmeditatiedag is een dag om vanuit de stilte jouw eigen spel te laten ontstaan, samen met de anderen. We starten met een korte meditatie in de ochtend en in de middag, om de stilte te voelen en toe te laten. Daarna volgen spelopdrachten, die je uitnodigen om je spelcreativiteit los te maken en vrijuit te gaan spelen. Je kunt jezelf zo verrassen en heerlijk genieten van de vrijheid die het je geeft om te volgen wat er op dat moment in je opkomt.
 
We werken door middel van eenvoudige improvisatie opdrachten. Het spel kan vanzelf ontstaan als je op de vloer komt. Dat kan spannend zijn, maar is ook speels. Je gaat beter luisteren, voelen, aanwezig zijn. Je beleeft jezelf, je lijf en de ander op verdiepende wijze.
 
Carole is een ervaren theatercoach, trainings- en stemacteur en regisseur.
Er moet niets, alles wat op de vloer gebeurt is goed. Ervaring is niet nodig, bereidheid om je open te stellen wel. Wat zich wil laten zien en voelen, krijgt de ruimte. Een mooie gelegenheid om een dag op ontspannen wijze vrij te kunnen spelen.
 
Meer info en aanmelden: www.carolevanruitenbeek.nl
 

15-18 juli 2019

"Dat doet me denken aan..." (Zomer4daagse)

CvZ

Mensen en hun levensverhalen. Bewust stilstaan bij de dingen. Momenten van zelfbezinning leveren inzichten op die je verder brengen.
Van maandag 15 juli t/m donderdag 18 juli verwelkomen wij oude bekenden en nieuwkomers voor een ontspannend en inspirerend zomers intermezzo.
Zie: www.zelfbezinning.nl.
 

22-26 juli 2019

Zomerse Schrijfretraite "Huis van Zijn

Christiene de Vries | Shodo

De zomerretraite gaat over hoe we kunnen rusten in zijn i.p.v. verdwalen in het vele doen. Alleen onze persoonlijkheid is onzeker over wie en wat we zijn. We proberen ons tegen die onzekerheid te wapenen door veel in de wereld te doen en onze blik naar buiten te richten.
 
Tijdens deze retraite maken we een tegenovergestelde beweging. We keren onze blik naar binnen en reizen uit de drukte naar het Huis van Zijn. Dit is een plek waar we geheel gekend en geliefd zijn, waar we volledig kunnen ontspannen, waar we ons niet langer hoeven te bewijzen en we ons kunnen openen voor wie we werkelijk zijn. Hier komen we thuis!
 
Creatieve schrijftechnieken nodigen je uit om op een frisse manier in je eigen verhaal rond te lopen, te kijken en te proeven. De technieken zijn heel eenvoudig, maar vergis je niet; ze dagen je uit om aanwezig te zijn, aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is en ze helpen je te luisteren naar zachte fluisteringen in je hart, naar jouw zintuigen en intuïtieve wijsheid. Eén ding is zeker: het zal je verrassen en verrijken!
 
Geïnspireerd door het monastieke leven hebben alle retraitedagen een duidelijke dagorde en structuur, zodat er voor alles tijd is: samen en solo, binnen en buiten, schrijven en lezen, wandelen en rusten, luisteren en spreken. Alles wat je wordt aangeboden kun je zien als een uitnodiging: jij maakt altijd je eigen keuzes of je wilt deelnemen aan een onderdeel van het programma.  
Meer info: website Shodo.nl
 

27-28 juli 2019

Masterclass Beeldhouwen

Jan van der Laan

Inspirerende masterclass voor verbreding en verdieping van je beeldhouwskills.
In deze tweedaagse masterclass beeldhouwen leer je hoe je je creativiteit en expressie verder kunt ontwikkelen. Je maakt kennis met fascinerende vormconcepten uit de abstracte beeldhouwkunst. Je verdiept en verbreedt je ruimtelijk inzicht en beeldhouwtechniek en het gebruik van verschillende materialen. We behandelen de theorie.
Je werkt aan een meegenomen bestaand werkstuk. Of begint ter plekke met de opzet van een nieuw beeld. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van beeldhouwer Jan van der Laan. (Enige) ervaring met beeldhouwen strekt tot aanbeveling.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

28 juli - 2 augustus 2018

Zomer Retraite Zijnsoriëntatie

Ivo vd Heuvel & Yvonne Blonk | Centrum Zijnsoriëntatie

Deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van vakantie, training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.
 
Er zijn perioden waarin je met de groep samen bent, samen training hebt, samen lichaamswerk (een specifiek soort zijnsgeoriënteerde yoga) doet, samen in stilte wandelt maar er is ook best veel tijd dat je alleen met jezelf bent en er helemaal voor jezelf kunt zijn. Zo wordt het nuttige en het aangename in een vakantieachtige, ontspannen sfeer met elkaar verenigd in deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie. Ook door het aangeboden (vegetarisch en biologisch) eten geeft je het gevoel van een heel gezonde week die behalve goed is voor je ziel ook nog heel goed is voor je lichaam.
 
Info en aanmelden: www.centrumzijnsorientatie.nl.
 

8-11 augustus 2019

Ruimte voor jezelf (beeldhouw zomerretraite)

Jan van der Laan & Irene van der Laan

Inspirerende beeldhouwretraite waarin je ook jezelf ontmoet.
In deze retraite onderzoek je hoe je meer innerlijke ruimte voor jezelf en kunt creëren. Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk. Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.
Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

16-18 augustus 2019

ZomerRetreat

Isabella Verbruggen

De Retreat wordt gegeven op het moment dat de natuur ons naar buiten lokt. Een deel van de drumsessies vindt buiten plaats in het landschap van Athanor waarin een steencirkel en een labyrint is gelegen. We spelen op Tars en op drums met schellen. Drums zijn aanwezig! De Retreat is voor beginners - mits je een Framedrumworkshop hebt gevolgd - en voor gevorderden.
 
Er worden eenvoudige ritmen gedrumd. De aanhoudende beat en de zachte resonantie van het vel laten ons in diepere lagen van onszelf te komen. De drum laat ons voorbij grenzen gaan, ons eigen verhaal vertellen, ontroeren……
 
Zie ook: www.isabellaverbruggen.nl.
 

18-23 augustus 2019

Dans Retraite: Bevrijd je Essentie door Zijnsgeoriënteerde Dans

Simonka de Jong | Centrum Zijnsoriëntatie

‘Dance is the hidden language of the soul’
Hou je van stilte, van rust, maar tegelijkertijd ook van je energiek, levendig en blij voelen? In deze retraite gebruiken we naast zit meditatie vooral dans, beweging en muziek als vormen van meditatie, als manieren om helemaal bij jezelf te komen en om je essentie te gaan beleven en leven. Je gaat de natuurlijke verbinding met jouw wezen, met de schoonheid, de compleetheid en goedheid die je in essentie bent, diep ervaren, waardoor je een belangrijk innerlijk transformatieproces doormaakt en je echt een ander mens gaat voelen. Met diverse oefeningen die je krijgt aangeboden kun je ook thuis verder en we zullen uitleggen hoe.
 
We werken in deze retraite met een unieke combinatie van dans, lichaamswerk, interactie-oefeningen, meditatie, visualisatie en aanraking. We gebruiken uiteenlopende muziekstijlen, variërend van verstilde klassieke muziek, wereldmuziek, tot Zuid-Amerikaanse tango en salsa, tot stevige house. Iedere deelnemer danst op zijn of haar eigen manier, op basis van zijn of haar ervaring en bewegingsvrijheid. Lichamelijke beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Het is ook mogelijk om zittend op een stoel te bewegen op de muziek. Ervaring met het zijns­georiënteerde werk is een voordeel, maar is niet per se noodzakelijk.
 
Tijdens deze retraite zullen we een aantal dagen in stilte doorbrengen tijdens de pauzes en de maaltijden. Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding er ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame en fijne ervaring. Veel mensen gaan merken in zo’n stilte retraite dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden.
 
Info en aanmelden: www.centrumzijnsorientatie.nl.
 

29 aug.- 1 sept. 2019

Bewust Sterven

4Winds Energy | Gwen Floch

In dit sjamanistische programma leer je over het proces van het sterven en hoe je iemand die stervende is kunt assisteren bij diens Grote Overgang. Net zoals er vroedvrouwen nodig kunnen zijn bij geboortes, zo kunnen er zgn. vroedvrouwen en – mannen nodig bij het sterven. Het is een ongelofelijke ervaring, die jouw kijk op het sterven permanent zal veranderen.
 
"Zodra je de angst of ontkenning van jouw eigen sterfelijkheid kunt loslaten of overstijgen, vanaf dat moment kun je echt voluit leven"
 
Wat kun je verwachten?
Je zult kennis nemen van het energetische lichaam van de ziel die we het lichtenergieveld noemen.
We zullen het chakra systeem behandelen en hoe we kunnen leren de chakra’s te bevrijden van de onverwerkte ladingen die erin liggen opgeslagen.
We zullen het recapitulatieproces behandelen, en behandelen de noodzaak van het oplossen van de nog onopgeloste zaken.
We zullen leren hoe we de ziel kunnen bevrijden van het fysieke lichaam, waardoor de ziel in staat is om de Ultieme reis te gaan maken naar huis.
 
Naast deze technische energie-healing technieken en ruimte voor ceremonie, ligt de nadruk op veel zelf ervaren en vooral ook op loslaten. Daarin is alles van jou welkom!
 
Info en aanmelden: www.4windsenergy.com   of   bel Gwen (0575-467 073)
 

10-17 oktober 2019

Sjamanistisch healer opleiding (start)

4Windsenergy | Gwen Floch

In deze opleiding van vier keer 8 dagen maak je een diepe duik in Het Medicijnwiel en neem je deel aan de Energy Healing Circle met als doel de healingtechnieken in de praktijk te gaan toepassen.
De eerste 4 dagen reis je door een windrichting van het Medicijnwiel om jouw persoonlijke werk te doen, de laatste 4 dagen begeef je je op het terrein van “Energy Healing”
 
In een jaar tijd , met in totaal 32 praktijkdagen, maak je kennis met de verschillende archetypen van Het Medicijnwiel en leer je ermee te werken, ontvang je belangrijke initiaties en transmissies die jouw Lichtenergieveld informeren en waarmee je beter in staat bent om in contact te blijven met die Kracht in jou die je helpt om te manifesteren en te scheppen.
 
Stap voor stap wordt het magische tapijt voor je uitgerold en krijg je de belangrijke sjamanistische gereedschappen aangereikt om grote veranderingen toe te passen in de praktijk: o.a. werken met een ceremonieel altaar, het verlichtingsproces en extractietechnieken toepassen, het terughalen van verloren zielendelen ( soul retrieval), schaduwwerk, voorouderwerk, werken met specifieke helende klanken , het stervensproces, divinatie en Destiny Retrieval ( het opsporen van toekomstige zelven).
De 4 bijeenkomsten zijn verdeeld over het jaar 2018/2019: Blok 1/ Sachamama Slang : 10 t/m 13 oktober 2019
Blok 2/ Jaguar Otorongo : 13 t/m 16 februari 2020
Blok 3/ Kolibrie : 4 t/m 7 juni 2020
Blok 4/ Adelaar : 10 mei t/m 13 september 2020.
 
Uitgebreide info en aanmelden: www.4windsenergy.com   of   bel Gwen (0575-467073)
 

17-21 november 2019

Retraite Levensvreugde

Judith van der Leij-Alblas

Levensvreugde is heel nauw verbonden met aanwezig zijn. Jouw vermogen om aanwezig te zijn in je leven geeft je de toegang tot contact, vreugde en verdieping. Aanwezigheid in je ervaringen helpt je jezelf beter te leren kennen en begrijpen. Hiermee bouw je meer waardering op voor wie je bent, en kun je makkelijker en vreugdevoller meebewegen met het leven.
 
Aanwezig zijn is niet altijd vanzelfsprekend. Vaak zijn we verloren in gedachten, overtuigingen en leven we op onze automatische piloot. Ervaringen uit onze jonge levensjaren hebben patronen en overtuigingen in ons geplant, welke onze huidige ervaringen kleuren. Ze geven een beperkte blik en zijn geneigd ons in herhalende patronen vast te houden. Er is dan minder ruimte voor nieuwe ervaringen.
We zullen deze dagen werken met oefenen van aanwezig zijn en met het geboortewerk van Bob Moore. Dit zachte, diepgaande werk helpt je ervaringen vanuit je eigen geboorte op een diepe laag te transformeren en helen.
 
Deze retraite is bedoeld voor mensen met ervaring met meditatie, yoga of mindfulness.
 
Meer informatie in de flyer.
Judith is te bereiken op 0543 565 474 of via email
.  

22-24 november 2019

De Terugkeer van de Heilige Seksualiteit (start)

Hermine Schoneveld

In de oude tijd waren de tempels heilige plaatsen waar de vrouwen elkaar initiëren in de Heilige Seksualiteit. De wereld van nu vraagt om de Heilige seksualiteit weer in ere te herstellen. Om echt vrij te komen hebben we elkaar nodig om wat ligt opgeslagen in ons lichaam weer vrij te geven.
 
Anno nu vraagt de wereld om liefdevolle, krachtige vrouwen, die zichzelf in hun unieke waarheid en openheid durven laten zien en vrij willen zijn van diep opgeslagen emoties en patronen. Om echt vrij te komen van hebben we elkaar nodig om wat ligt opgeslagen in ons lichaam weer ruimte te geven. Vrouwen verlangen naar diepe verbinding en in alle openheid en kwetsbaarheid je kracht laten zien, voelen en léven!  
Deze training bestaat uit 3 weekenden waar 3 krachtcentra van de vrouw ontdekt, bevrijd en geopend mag worden.
Deze training is bedoeld voor vrouwen die al enige ervaring hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, intimiteit, tantra, meditatie e.d. en die verdieping zoeken op hun pad.
 
Info en aanmelden bij Hermine Schoneveld: www.womanwise.nl
 

6 - 8 december 2019

Voel je beschermd en krachtig

4WindsEnergy - Gwen Floch

Een 3-daagse workshop over de "donkere" kanten van ons zijn. Schaduwwerk is het centrale thema. Welke donkere kanten van jezelf heb je nog niet durven zien?
Dit is het moment om jouw persoonlijke kracht terug te claimen, zacht en met compassie. We gaan kijken naar de aspecten van het ego en de schaduw en hoe deze je tot steun kunnen zijn.
 
We gaan ons verdiepen in het verlichtingsproces waarbij we zware energieën in fijne energieën omzetten. Diepe imprints van onverwerkte emoties worden verwerkt en omgezet in bronnen van kracht en licht. Alle zichtbaar geworden beperkende banden worden dmv een zwaardritueel verbroken, oude contracten aan het vuur gegeven.  
Info en aanmelden: www.4windsenergy.com
 

20-22 december 2019

Midwinter Shamanic Retreat

Hermine Schoneveld en Bart Wiegers

Tijdens de Midwinter Shamanic Retreat leg je in de diepte een basis voor het komende jaar. We trekken ons terug in de stilte van de natuur en maken met het Medicijnwiel het jaar rond. Kan je al je projecten volledig laten sterven en jezelf in de leegte daarachter weer ontmoeten?
We zullen in een kleine intieme groep ons spiegelen aan en gaan samenwerken met de elementen en de natuur. In prachtige rituelen open je je voor wat er (onbewust) nog in je leeft en laat je je lichaam spreken. In je reis naar de stilte laat je je innerlijke stem zachtjes zingen. Om uiteindelijk je drukke leven terug te geven aan de Aarde.
 
Info en aanmelden: www.soulquest.nl
 

28-30 december 2018

CvZ Winter3daagse

CvZ

Een bezinnende meerdaagse in het teken van het jaarthema van CvZ.
 
Meer informatie volgt.
Website: www.zelfbezinning.nl
 

WAAR HET VUUR BRANDT