Agenda activiteiten

Onderstaand overzicht betreft alleen de data van opleidingen, trainingen, workshops/retraites met open inschrijving.
Daarnaast vinden op het centrum tal van andere opleidingen, cursussen etc. plaats.
Op zoek naar geschikte ruimte en wil je weten of de door jou gewenste data beschikbaar zijn?

Neem dan contact met ons op.

10-14 april 2019

Retraite Lochem

Eldiet de Groot-Toepoel | Centrum voor Healing en Meditatie

Retraite betekent letterlijk 'terugtrekken uit het dagelijks leven'. We maken tijdens deze dagen gebruik van een dagritme, meditatie, bidden, healing-meditatie, inquiry, muziek, en beweging.
Voor mensen met meditatie ervaring.
 
Diepgaand contact met je Zelf binnen een groep is heerlijk en opent naar eenvoud en diepte. Het helpt je de verbinding met jezelf en het leven te verdiepen. In deze veilige en hartelijke omgeving kan je gaan ervaren hoe we verbonden zijn met alles en iedereen. De Liefde die gaat stromen maakt ons sterker en opent naar nieuwe stappen in ons dagelijks leven.
 
Begeleider: Eldiet de Groot-Toepoel (1962) meditatieleraar, healer, GZ-psycholoog en andragoloog. In haar werk maakt Eldiet gebruik van zowel reguliere als spirituele inzichten en methoden. Werkt in haar centrum sinds 1990 en begeleid al vele jaren retraites in binnen en buitenland. Opgeleid door Bob Moore in Denemarken..  
Info en aanmelden: flyer
 

17-18 april 2019

De inspiratie van Hildegard von Bingen

Workshop voor vrouwen door Aimée Doudart de la Grée

In de laatste week van de passietijd kun je op Centrum Athanor twee dagen lang liederen zingen van Hildegard von Bingen, een wijze en spirituele vrouw uit de 13e eeuw. Zij was componist, schrijver, genezer en onderzoeker, en gaf leiding aan een klooster. Geen wonder dat deze vrouw in onze tijd vele vrouwen én mannen intrigeert en inspireert.
 
Hildegard werd gedreven door een groot innerlijk vuur en zij vervulde haar levensopdracht met grote passie. Ze had een diepe verbinding met het Licht, zoals zij het noemde, dat zij zag als de oerkracht van het bestaan, als het wezen van de schepping.
In de workshop wordt zingen afgewisseld met een enkel schrijfmoment, een wandeling of een korte meditatie. Maar ook zijn er rust- en genietmomenten in o.a. de natuuromgeven ruimte rondom de workshopruimte.
 
De tweedaagse workshop is voor elke vrouw die graag de muziek van Hildegard von Bingen wil zingen. De liederen zijn zo veel mogelijk aangepast aan de vrouwelijke stemomvang en zijn eenstemmig. Een enkele wordt zo nodig gezongen met een tweede stem. Het aanleren van de liederen gaat heel geleidelijk. Daarom is zangervaring geen vereiste, maar wel meegenomen!
 
Meer informatie in de flyer.
Aanmelden bij Aimée: tel. 06 455 322 72 of email
 

29 april - 3 mei 2019

Retraite “verbinding en verbeelding”,
Beeldhouwen in hout en Kung Fu flow

Aleid Bouten en Anna Hakvoort

In deze 5 daagse retraite starten we vanuit aandacht voor verbinding. Verbinding met jezelf, je hoofd, hart en handen. En verbinding met het hout om zo tot het proces van verbeelden te komen.
 
Het beeldhouwen in hout wordt begeleid door Anna Hakvoort.
Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken, te voelen, de vorm en je intuïtie te volgen. Het proces is daarbij net zo belangrijk als het resultaat. Je kunt het werken met hout zien als een ontdekkingsreis waarbij al spelende met het materiaal jouw eigen vorm ontstaat.
Anna Hakvoort is beeldhouwer en geeft al meer dan 12 jaar cursussen beeldhouwen in haar eigen werkplaats en op locatie in binnen- en buitenland.
 
Kung Fu flow wordt begeleid door Aleid Bouten.
Om met aandacht te kunnen werken is het fijn om in je eigen stilte te komen. Dit doen we door elke ochtend te beginnen met Kung Fu flow, mindfulness in beweging. Centraal in deze oefeningen staan aandacht, ademhaling en beweging.
De bewegingen zijn vloeiend als water en hebben de vitaliserende energie van vuur. Het creëert flow zodat je volledig kunt opgaan in het hier en nu.
Aleid Bouten is trainer en coach vitaliteit en veerkracht. Zij beoefent meer dan 30 jaar Poekoelan Kung Fu.
 
Meer informatie op de website van Anna.
Aanmelden bij Anna: tel. 06 313 646 00 of email
Aanmelden bij Aleid: tel. 06 192 180 13 of email
 

3-8 mei 2019

Coming Into Your Own, Leiderschapsretraite voor Vrouwen

Daniëlle Doeve & Cécile Masson

Coming Into Your Own (CIYO) is een persoonlijk en professioneel leiderschapsprogramma voor vrouwen.
De retraite biedt de gelegenheid tot herbronnen, reflectie en herijking en helpt je om opnieuw focus te bepalen voor het volgende hoofdstuk in je carrière of leven. Dit in een krachtige cirkel samen met andere vrouwen die het verlangen hebben om hun volle potentieel te ontdekken en daarmee het verschil te maken.
 
“The future of leadership will be more feminine, conscious, and collective.”
Otto Scharmer – auteur van het boek 'Theory U'
 
Stel je jezelf een of meer van onderstaande vragen?
Dan is Coming Into Your Own voor jou!
 
* Ik sta op een tweesprong wat nu?
* Ik overweeg nieuwe wegen in te slaan in mijn professionele of persoonlijke leven. Durf ik mijn intuïtie te volgen?
* Hoe blijf ik trouw aan mijn waarden en mijn persoonlijke stijl van leidinggeven?
* Ik heb behoefte aan een time-out. Wat is er nodig om meer rust en balans voor mezelf te creëren?
* Er is meer dan alleen het rationele denken, hoe vertaal ik wat ik voel in heldere taal?
* Hoe kan ik het rolmodel zijn dat andere vrouwen verdienen?
* Hoe vind ik meer bezieling en meer energie in mijn leven?
 
Je bent van harte welkom op deze transformerende reis!
 
Meer info: www.hartskracht.nl of   bel Daniëlle (06 397 199 92)
 

8-10 juni 2019

Yoga Retraite

Pernille Christensen

Op zoek naar zachtheid, innerlijke stilte en “proprioceptie” (sensorische waarneming binnen het lichaam) verdiepen wij ons - gedurende 48 uur - in alle aspecten van yoga - inclusief periodes van stilte (Mauna) en meditatie.
Geniet van de mooie natuur van de Achterhoek en laad je batterijen op met meditatie, yoga, mantra zingen, wandelen en gezond eten.
 
Info en aanmelden: zie de website of Pernille - 06 1888 1517
 

7 juli 2019

Spelmeditatiedag

Carole van Ruitenbeek

Theatercursus: een spelmeditatiedag is een dag om vanuit de stilte jouw eigen spel te laten ontstaan, samen met de anderen. We starten met een korte meditatie in de ochtend en in de middag, om de stilte te voelen en toe te laten. Daarna volgen spelopdrachten, die je uitnodigen om je spelcreativiteit los te maken en vrijuit te gaan spelen. Je kunt jezelf zo verrassen en heerlijk genieten van de vrijheid die het je geeft om te volgen wat er op dat moment in je opkomt.
 
We werken door middel van eenvoudige improvisatie opdrachten. Het spel kan vanzelf ontstaan als je op de vloer komt. Dat kan spannend zijn, maar is ook speels. Je gaat beter luisteren, voelen, aanwezig zijn. Je beleeft jezelf, je lijf en de ander op verdiepende wijze.
 
Carole is een ervaren theatercoach, trainings- en stemacteur en regisseur.
Er moet niets, alles wat op de vloer gebeurt is goed. Ervaring is niet nodig, bereidheid om je open te stellen wel. Wat zich wil laten zien en voelen, krijgt de ruimte. Een mooie gelegenheid om een dag op ontspannen wijze vrij te kunnen spelen.
 
Meer info en aanmelden: www.carolevanruitenbeek.nl
 

15-18 juli 2019

Zomer4daagse

CvZ

Informatie volgt.
Zie: www.zelfbezinning.nl.
 

27-28 juli 2019

Masterclass Beeldhouwen

Jan van der Laan

Inspirerende masterclass voor verbreding en verdieping van je beeldhouwskills.
In deze tweedaagse masterclass beeldhouwen leer je hoe je je creativiteit en expressie verder kunt ontwikkelen. Je maakt kennis met fascinerende vormconcepten uit de abstracte beeldhouwkunst. Je verdiept en verbreedt je ruimtelijk inzicht en beeldhouwtechniek en het gebruik van verschillende materialen. We behandelen de theorie.
Je werkt aan een meegenomen bestaand werkstuk. Of begint ter plekke met de opzet van een nieuw beeld. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van beeldhouwer Jan van der Laan. (Enige) ervaring met beeldhouwen strekt tot aanbeveling.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

28 juli - 2 augustus 2018

Zomer Retraite Zijnsoriëntatie

Ivo vd Heuvel & Yvonne Blonk | Centrum Zijnsoriëntatie

Deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van vakantie, training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.
 
Er zijn perioden waarin je met de groep samen bent, samen training hebt, samen lichaamswerk (een specifiek soort zijnsgeoriënteerde yoga) doet, samen in stilte wandelt maar er is ook best veel tijd dat je alleen met jezelf bent en er helemaal voor jezelf kunt zijn. Zo wordt het nuttige en het aangename in een vakantieachtige, ontspannen sfeer met elkaar verenigd in deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie. Ook door het aangeboden (vegetarisch en biologisch) eten geeft je het gevoel van een heel gezonde week die behalve goed is voor je ziel ook nog heel goed is voor je lichaam.
 
Info en aanmelden: www.centrumzijnsorientatie.nl.
 

8-11 augustus 2019

Ruimte voor jezelf (beeldhouw zomerretraite)

Jan van der Laan & Irene van der Laan

Inspirerende beeldhouwretraite waarin je ook jezelf ontmoet.
In deze retraite onderzoek je hoe je meer innerlijke ruimte voor jezelf en kunt creëren. Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk. Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.
Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.
 
Meer info: www.janvanderlaan.eu
 

16-18 augustus 2019

ZomerRetreat

Isabella Verbruggen

De Retreat wordt gegeven op het moment dat de natuur ons naar buiten lokt. Een deel van de drumsessies vindt buiten plaats in het landschap van Athanor waarin een steencirkel en een labyrint is gelegen. We spelen op Tars en op drums met schellen. Drums zijn aanwezig! De Retreat is voor beginners - mits je een Framedrumworkshop hebt gevolgd - en voor gevorderden.
 
Er worden eenvoudige ritmen gedrumd. De aanhoudende beat en de zachte resonantie van het vel laten ons in diepere lagen van onszelf te komen. De drum laat ons voorbij grenzen gaan, ons eigen verhaal vertellen, ontroeren……
 
Zie ook: www.isabellaverbruggen.nl.
 

18-23 augustus 2019

Dans Retraite: Bevrijd je Essentie door Zijnsgeoriënteerde Dans

Simonka de Jong | Centrum Zijnsoriëntatie

‘Dance is the hidden language of the soul’
Hou je van stilte, van rust, maar tegelijkertijd ook van je energiek, levendig en blij voelen? In deze retraite gebruiken we naast zit meditatie vooral dans, beweging en muziek als vormen van meditatie, als manieren om helemaal bij jezelf te komen en om je essentie te gaan beleven en leven. Je gaat de natuurlijke verbinding met jouw wezen, met de schoonheid, de compleetheid en goedheid die je in essentie bent, diep ervaren, waardoor je een belangrijk innerlijk transformatieproces doormaakt en je echt een ander mens gaat voelen. Met diverse oefeningen die je krijgt aangeboden kun je ook thuis verder en we zullen uitleggen hoe.
 
We werken in deze retraite met een unieke combinatie van dans, lichaamswerk, interactie-oefeningen, meditatie, visualisatie en aanraking. We gebruiken uiteenlopende muziekstijlen, variërend van verstilde klassieke muziek, wereldmuziek, tot Zuid-Amerikaanse tango en salsa, tot stevige house. Iedere deelnemer danst op zijn of haar eigen manier, op basis van zijn of haar ervaring en bewegingsvrijheid. Lichamelijke beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Het is ook mogelijk om zittend op een stoel te bewegen op de muziek. Ervaring met het zijns­georiënteerde werk is een voordeel, maar is niet per se noodzakelijk.
 
Tijdens deze retraite zullen we een aantal dagen in stilte doorbrengen tijdens de pauzes en de maaltijden. Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding er ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame en fijne ervaring. Veel mensen gaan merken in zo’n stilte retraite dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden.
 
Info en aanmelden: www.centrumzijnsorientatie.nl.
 

17-21 november 2019

Retraite Levensvreugde

Judith van der Leij-Alblas

Levensvreugde is heel nauw verbonden met aanwezig zijn. Jouw vermogen om aanwezig te zijn in je leven geeft je de toegang tot contact, vreugde en verdieping. Aanwezigheid in je ervaringen helpt je jezelf beter te leren kennen en begrijpen. Hiermee bouw je meer waardering op voor wie je bent, en kun je makkelijker en vreugdevoller meebewegen met het leven.
 
Aanwezig zijn is niet altijd vanzelfsprekend. Vaak zijn we verloren in gedachten, overtuigingen en leven we op onze automatische piloot. Ervaringen uit onze jonge levensjaren hebben patronen en overtuigingen in ons geplant, welke onze huidige ervaringen kleuren. Ze geven een beperkte blik en zijn geneigd ons in herhalende patronen vast te houden. Er is dan minder ruimte voor nieuwe ervaringen.
We zullen deze dagen werken met oefenen van aanwezig zijn en met het geboortewerk van Bob Moore. Dit zachte, diepgaande werk helpt je ervaringen vanuit je eigen geboorte op een diepe laag te transformeren en helen.
 
Deze retraite is bedoeld voor mensen met ervaring met meditatie, yoga of mindfulness.
 
Meer informatie in de flyer.
Judith is te bereiken op 0543 565 474 of via email
.  

WAAR HET VUUR BRANDT